Foto: Mattias Landström

IFK Norrköping hyllas efter succésäsongen

”Peking” gjorde det som krävdes och vann mot BK Häcken i den sista omgången av Allsvenskan. Dock räckte det inte till SM-guld. Men IFK hyllas ändå som vinnare.

IFK Norrköping vann säsongens sista match när BK Häcken besegrades. Dock räckte det inte till SM-guld eftersom även AIK vann sin sista match. Det innebar att ”Gnaget” landade på 67 poäng i tabellen och därmed kunde de titulera sig som svenska mästare. IFK samlade ihop 65 poäng under säsongen och tog i och med det SM-silver. Trots missat guld hyllas ”Peking” som vinnare.

– Jag vill rikta ett stort tack till IFK för den spelglädje och spänning som de bjudit oss som följer Allsvenskan på. Det räckte inte riktigt hela vägen till guldet den här gången, men laget har visat att det tillhör allsvensk toppklass och har verkligen presterat fantastiskt i år. Jag tror jag talar för hela Norrköping när jag säger att vi delar glädjen och stoltheten med klubben, säger Lars Stjernkvist (S), kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

”Vilka ambassadörer för Norrköping”

Hyllningarna fortsätter att komma in från kumminens håll.

– Stort grattis till IFK Norrköping, vilken otroligt fin säsong laget och föreningen presterat. Förutom glädjen och inspirationen som det ger Norrköpingsborna och alla som spelar, leder och tittar på fotboll på alla nivåer, skänker silvret guldglans till idrottsstaden långt utanför kommunens gränser. Vilka ambassadörer för Norrköping! säger Louise Flygt, kommunikationsdirektör i ett pressmeddelande.

AIK vann dock aldrig över IFK Norrköping i årets upplaga av Allsvenskan. När lagen möttes i Stockholm i maj slutade det 3-3. På hemmaplan i september vann IFK över AIK med 2-0.

– Över de två matcherna har vi varit bättre, men sett över hela säsongen har de varit bättre, säger IFK-spelaren Andreas Johansson till Sportbladet.