Bild: Arkivbild

IFK Norrköping kan få tillbaka guldhjältarna

Trots en kanonsäsong räckte det inte hela vägen för IFK Norrköpings del. Till nästa säsong kan laget förstärkas av två guldhjältar från guldlaget 2015.

I helgen stod det klart att IFK Norrköping slutade tvåa i Allsvenskan. Nu har arbetet inför säsongen 2019 börjat. ”Peking” bärgade deras senaste SM-guld så sent som 2015. Nu är två av hjältarna från det året aktuella för en comeback i IFK.

Redan i somras försökte ”Peking” köpa loss Christoffer Nyman från Eintracht Braunschweig, som är hemmahörande i den tyska tredjedivisionen. Norrköpingssonen lämnade IFK sommaren 2016 och har sedan dess spelat för Eintracht Braunschweig.

Jobbar på en lösning i vinter

Enligt SportExpressen jobbar IFK stenhårt på att värva Nyman när transferfönstret öppnar i januari. Christoffer Nyman har så här långt spelat 161 matcher med IFK Norrköping och gjort 41 mål för klubben i hans hjärta.

26-åringen från Norrköping har haft en del problem med skador under utlandsäventyret och sitter nu på ett utgående kontrakt.

Även skyttekungen aktuell för återkomst

En annan guldhjälte som är aktuell för återkomst hos IFK är Emir Kujovic som dessutom gjorde flest mål i Allsvenskan 2015. Hela 21 fullträffar blev det då.

30-åringen lämnade även han ”Peking” sommaren 2016. Först hamnade han hos K.A.A. Gent i den Belgiska högstaligan, men 2017 bytte han till Fortuna Düsseldorf i den tyska andradivisionen.

Enligt IFK Nytt finns Kujovics namn med på IFK Norrköpings lista över tänkbara nyförvärv. Han har på 59 matcher i IFK-tröjan svarat för imponerade 38 mål.