IFK firar seger. Foto: Mattias Landström

Isländsk offensiv gav seger för IFK Norrköping

Arnor Sigurdsson fick chansen från start. Han tackade för förtroendet och satte IFK Norrköpings båda mål i segermatchen mot Östersund.

Snacka om lyckad start som ordinarie. När Arnor Sigurdsson fick chansen från start så visade han verkligen vad han går för. Efter en halvtimme hade han gjort både 1-0 och 2-0 för gästerna. Båda gångerna framspelad av Gudmundur Thorarinsson. Några minuter senare spelade dessutom Arnor Sigurdsson fram Kalle Holmberg, men det blev inte mer än nära 3-0.

Den första halvleken var det mycket IFK och siffrorna speglade matchen väl.

– Vi har fått en riktigt bra start på matchen. Men vi måste vara beredda i andra halvlek. Vi leder bara med 2-0, säger tvåmålsskytten Arnor Sigurdsson i paus till Cmore.

Och det blev mer Östersund efter paus, men IFK hade bra koll på läget. Ken Sema var dock ytterst nära en reducering med en nick i insidan av stolpen. Hemmalaget hade fler bud på mål, men IFK höll nollan och kunde fira tre poäng.

– Vi genomför en jättebra bortamatch. Arnor Sigurdsson är en fantastisk fotbollsspelare. Kul att han fick visa det, säger IFK:s lagkapten Andreas Johansson till Cmore.

– Vi förlorar på vår första halvlek. Vi skapar chanser men gör inte mål, säger Östersunds Brwa Nouri till Cmore.