Lucin Sürüp bäst av alla i Golden Girl

NBK Akilles hade tre boxare på plats när årets upplaga av Golden Girl, världens största boxningsturnering för damer, avgjordes. Lucin Sürüp lyckades bäst och tog hem sin klass.

I helgen avgjordes boxningstävlingen Golden Girl i Borås. Från Norrköpingsklubben Akilles var tre boxare på plats.

Carolina Vinefur gick in i turneringen i klass Senior C 69 kg och ställdes mot Katrine Olsson från Danmark i kvartsfinal. Carolina satte högsta fart från början och jobbade aggressivt mot den något längre danskan. Trots att det var Carro som var den aktiva boxaren var det Katrine som träffade med de tyngsta slagen. Carro fortsatte dock sin offensiv men lyckades inte hitta riktigt rätt distans. I tredje ronden hade Carolina nött ner danskan som allt mer desperat fredade sig. Men domarsiffrorna blev helt rättvist 3-0 till danskan som i de två första ronderna hade de tydligaste träffarna.

Lucin Sürüp gick in i direktfinal under lördagen och i andra ringhörnan stod norskan Nora Louise Johannessen. Tjejerna tävlar i Diplom A 60kg och Nora tog sig säkert vidare från sin semifinal. Lucin kom dock väl förberedd och var oerhört laddad inför matchen och hon inledde med rappa attacker, fint försvar och aktiva fötter. Det gjorde att hon konstant låg ett steg före norskan. Seger med domarsiffrorna 3-0 och guld till Lucin Sürüp.

Leona Sürüp, som missade tävlingen förra året på grund av en hjärnskakning hon ådrog sig i skidbacken, var supertaggad inför turneringen. Hon vägde in i 57 kg men var tyvärr ensam och då tjejerna i 60 kg flyttade upp till 63 kg stoppades Leona från att tävla.

Med som sekonder från Akilles var Thelma Sürüp och Maria Törnqvist.