Vita Hästen förlorade den dramatiska matchen. Bild: Andreas Schander

Snöpliga förlusten – 1,1 sekund från tre poäng: ”Jävligt onödigt”

Det var 1-1 efter en period, 2-2 efter två perioder. Och 3-3 efter tre perioder. Matchen mellan Vita Hästen och Modo blev en jämn tillställning där Modo slog in 3-3 med smått osannolika 1,1 sekund kvar av ordinarie matchtid och som sedan avgjorde till 3-4  i förlängningen.

Det var nära tre poäng för Vita Hästen. Väldigt nära. Det blev ett.
– Det känns jävligt onödigt av oss, vi förlorade två poäng i dag, säger Vita Hästens målvakt Pontus Sjögren.

Tre raka förluster och ett besvärligt tabelläge med bara en poäng ner till kvalstrecket. Så var förutsättningarna för Vita Hästen inför kvällens hemmamatch mot Modo. Men Norrköpingsklubben har en fin statistik på hemmaplan med poäng sex matcher i rad som nu kan justeras till sju matcher. Men avslutningen var dramatisk när Modo slog in kvitteringen med bara 1,1 sekund kvar av ordinarie matchtid och som sedan slog in segermålet (3-4) på övertid.

– Det känns tomt, jag tycker vi var det bättre laget rakt igenom men så är hockeyn ibland, man måste sätta dit pucken också.

Vita Hästen hade tre raka förluster inför matchen mot klassiska Modo men var så när att lämna Himmelstalundshallen med tre poäng och lite säkrare mark mot kvalstrecket.

I stället, fjärde raka förlusten.

Modo tog ledningen två gånger om, 0-1 och 1-2, men Norrköpingsklubben kom tillbaka lika många gånger. När sedan Alexander Pettersson såg till att hemmalaget tog ledningen för första gången genom att göra 3-2 återstod bara sex minuter och de flesta av de 2 582 åskådarna trodde nog på tre poäng för Vita Hästen.

Men kvitteringen kom och när sedan gästerna också knep bonuspoängen i förlängningen var det besvikna huvuden i Norrköpingslägret.

– Det är svårt att glömma en sådan här match men vi måste gå vidare och så är det ny match på fredag, säger Pontus Sjögren.

Vita Hästen är kvar på elfte plats men en klen tröst för Vita Hästen är att skuggande Troja Ljungby på tolfte plats förlorade mot Pantern med 2-0 ikväll. Det betyder två poängs försprång i Norrköpingsklubbens favör.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Norrköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load