Foto: Mattias Landström

Stjärnan nära spel utomlands – IFK backade i sista stund

Han var en nyckelspelare hos IFK under året. Anfallaren blev nästan klar för en europeisk toppklubb i söndags, men Norrköping sade nej till övergången i sista sekunden.

IFK-stjärnan David Moberg Karlsson gjorde 10 mål i årets upplaga av Allsvenskan. Enligt Sportbladet blev han i princip klar för den tjeckiska storklubben Sparta Prag i söndags. Dock drog IFK Norrköping ur affären i sista stund.

– På måndagsmorgonen återkom Norrköping och sa att de inte kunde acceptera villkoren. Vi trodde att vi hade kommit överens om ett avtal. Vi har inte gett upp och tror fortfarande att transfern kan bli av, säger en källa i Sparta Prag till Sportbladet.

Den överenskomna övergångssumman låg enligt uppgifter på 12,3 miljoner kronor.

Huvudpersonen hyllar den tjeckiska högstaligan

David Moberg Karlsson passar på att hylla den tjeckiska högstaligan.

– Viktoria Plzen spelar i Champions League och både Slavia Prag och Jablonec i Europa League. De lagen och Sparta Prag har jag sett i de europeiska ligorna återkommande. Det känns som topplagen håller en lite högre nivå än de allsvenska. Det är inte fy skam. Att kunna gå till ett topplag i en sådan liga kan vara helt rätt nivå, säger han till Sportbladet.