Foto: Niklas Luks

Imponerande vändning av Vita Hästen

Det har varit ont om trepoängare för Vita Hästen. Men i derbyt mot Västervik blev det full pott efter en imponerande vändning.

Vita Hästen och trepoängare har varit sällsynt i år. Men mot Västervik var det dags igen efter att Hästen visat härlig lagmoral.

I den första perioden bytte lagen chanser med varandra, men det var gästerna som fick utdelning. Målet kom i numerärt överläge och det var Alexander Viklund som satte pucken.

Den andra perioden var bara dryga minuten gammal när Hästens uppförsbacke blev brantare. Lukas Löfquist gjorde nämligen 2-0. Men i periodens mitt fick Hästen utdelning genom Marcus Eriksson som reducerade i ett numerärt överläge.

I sista perioden jagade Hästen kvittering och till slut satt pucken när Rickard Palmberg gjorde mål igen. Skyttekungen har haft det svårt med målfabrikationen de senaste matcherna, men nu lossnade det.

Det luktade allt mer förlängning, men med tre minuter kvar fick Västervik en gyllene chans att avgöra i ett numerärt överläge. Men det gick inget vidare – i stället snodde Douglas Lögdal pucken och drog dit den. 3-2 till Hästen!

Västervik plockade sedan ut målvakten, men det slutade med att Marcus Eriksson satte 4-2 i tom kasse.

Matchfakta

Vita Hästen-Västervik 4-2 (0-1, 1-1, 3-0)
Målen: 0-1 (5.08) Alexander Viklund, 0-2 (21.22) Lukas Löfquist, 1-2 (27.11) Marcus Eriksson, 2-2 (47.11) Rickard Palmberg, 3-2 (58.41) Douglas Lögdal, 4-2 (59.48) Marcus Eriksson.
Skott: 34-27 (8-8, 17-10, 9-9).
Publik: 2 507.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Norrköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load