Bild: Niklas Luks

Vita Hästens ordförande avgår på grund av säkerhetsskäl

Laget ligger sist i HockeyAllsvenskan. Nu kommer nästa käftsmäll för Vita Hästens del.

Vita Hästen är en förening i gungning. Inte nog med att a-laget ligger sist i HockeyAllsvenskan, nu avgår klubbens ordförande Yvonne Anglesjö på grund av säkerhetsskäl.

”När detta nu har eskalerat ytterligare där vår ordförande har fått påhälsning i sin bostad av någon eller några personer, har gjort att vi nu agerar. Detta rubriceras som brott och kommer tillsammans med tidigare händelser nu att utredas av polis. Detta agerande har idag resulterat i att styrelsen beslutat sig för att kalla till extra föreningsstämma där vår ordförande av säkerhetsskäl väljer att avgå”, skriver Vita Hästen Styrelse på klubbens hemsida.

Ren och skär mobbing

För tillfället har Vita Hästen 15 poäng upp till säker mark. Dock har publiken gått alldeles för långt med sitt missnöje.

”Vi har sett vad som skrivs på diverse forum, där öppet hat florerat. Den senaste tiden har det från några personer skett ren och skär mobbing mot vår ordförande, där man gått från hårda ord och mobbing till personangrepp och fysiska hot. Något vi ställer oss starkt emot och den kritik man normalt får ta i det offentliga rummet, har sedan länge gått överstyr. Styrelsen har länge varit tålmodig, men har nu fått nog”,  skriver Vita Hästen Styrelse på klubbens hemsida.