Fredrik Brännström i ett av behandlingsrummen. "Att få ha en klinik i en sådan här miljö är unikt i Sverige". Foto: Monica Bergström News har fått en förhandstitt i Stjärnklinikens nya lokaler i Magnentus-kvarteren. Foto: Monica Bergström News har fått en förhandstitt i den nya lokalerna och de är definitivt något utöver det vanliga en besökare till en massör eller naprapat brukar mötas av. Vad sägs om kakelugnar i behandlingsrummen?
Foto: Monica Bergström Golven är täckta av en speciell fiskbensparkett från Italien. Foto: Monica Bergström Fredrik Brännström i det som ska bli en del av Stjärnklinikens lokaler i Magnentus-kvarteren. Foto: Monica Bergström En byggarbetsplats – absolut. Men också en blivande tolvmetersbassäng. Foto: Monica Bergström Fredrik Brännström, legitimerad naprapat och grundare till Stjärnkliniken AB. Foto: Monica Bergström

Stjärnkliniken får ny kostym

På måndag öppnar Stjärnkliniken i nya toppmoderna lokaler. Man flyttar in i Magnentus-kvarteren och lokalerna är någonting utöver det vanliga – minst sagt.

På måndag slår Stjärnkliniken upp portarna till sina nya lokaler. Jag vågar lova att den som har bokat tid kommer att få en rejäl överraskning. Lokalerna är verkligen något utöver det vanliga.

Golven är täckta av en speciell fiskbensparkett från Italien, behandlingsrummen har sprillans nya bänkar och handfat i marmor, väntrummen luftiga och det finns alla faciliteter man bara kan tänka sig. Kvar är dock den höga takhöjden och de handblåsta glasen i fönsterna. Och kanske kommer du som kund att få behandling i ett av behandlingsrummen som har kakelugn.

– Vi får en tre gånger så stor lokal jämfört med den vi har idag. I startfasen kommer vi att ha nio behandlingsrum, ett gym och ett träningsrum, berättar Fredrik Brännström, legitimerad naprapat och grundare till Stjärnkliniken AB.

Fredrik Brännström har varit personlig naprapat åt Anja Pärsson. Det uppdraget tog slut 2007 och året efter startade han sitt företag. Då var han själv – nu har han 20 anställda. Utmärkande är att han brinner för sitt jobb, det team som är knutet till företaget och att försöka göra människor friskare. Och han har en tydlig idé om hur han vill sammanfoga detta.

– Vi har stjärnan som ett riktmärke. I mitten står elitidrottaren eller den anställde och runt om, i en stjärnformation, står ett team med till exempel massör, naprapat, tränare, sjukgymnast och andra som kan behövas för att den som står i mitten ska få de bästa förutsättningarna för att ta guld.

Nu är inte Fredrik den ende på kliniken som jobbar med elitidrottare och landslag – det gör flera av medarbetarna. Och det pågår en ständig utveckling i teamet.

– Vi vill bygga ett friskare Sverige med prägling från elitidrotten och Norrköping kommer att vara flaggskeppet i detta, förklarar Fredrik Brännström.

– Vi känner att tänket är helt rätt och vi får det bekräftat när till exempel både region Östergötland och försäkringsbolag tecknar avtal med oss.

Flytten från lokalerna på Olai kyrkogata till Trädgårdsgatan går i helgen. I och med detta ökar kapaciteten rejält och man kommer att kunna erbjuda mellan 90 och 100 behandlingar per dag.

– Då kan vi erbjuda riktigt snabb hjälp och de bästa förutsättningarna för att snabbt komma tillbaka till idrottandet eller till företaget. Kanske kan man med snabb hjälp undvika en två veckor lång sjukskrivning för ryggskott hos en anställd, det minskar det personliga lidandet och ger företaget en ekonomisk vinning, förklarar Fredrik Brännström.

Flytten innebär också att kliniken kommer att behöva anställa fler.

– Vi kommer snabbt att behöva en handfull personer och vi tittar på naprapater, massörer, personliga tränare, kost- och hälsoutvecklare och eventuellt också psykolog och läkare. Vi har stora behov av duktiga personer.

– Vi har inte annonserat alls men jag får säkert in fem ansökningar per vecka, och de kommer från hela Sverige. Det betyder att vi kan handplocka personer till det team vi vill bygga, säger Fredrik Brännström.

I samband med flytten till de nya lokalerna byter också kliniken grafisk profil.

Det är en stor satsning ni gör – nya lokaler och ny grafisk profil. Hur mycket har ni satsat i detta?

– Det vill jag inte svara på. Det är en stor investering för Magnentus och för oss men vi ser det här som en långsiktig satsning, säger Fredrik Brännström.

– Vi satsar rejält här i Norrköping. Det blir vårt flaggskepp som vi är extremt stolta över. Men jag vill betona att vi aldrig hade kunnat göra detta utan våra medarbetare. De är helt fantastiska.

I helgen är det alltså dags för flytt och uppstart i nya lokaler – och redan nu finns planer på att utöka lokalerna ytterligare. Den utökningen kan komma att spikas så snart som inom ett år.

Missa inga nyheter:

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load