Svart julkonsert tillbaka i Flygeln

Det börjar bli tradition nu att man firar Black Christmass i Flygeln. I år firar man in årets stillsammaste högtid tillsammans med storheter som Abbath, Sodom, The Lurking Fear och Tiamat den 15:e och 16:e december.

Black Christmass är inget för den som vill höra välkända sånger som “O Helga natt”, “Jag såg mamma kyssa tomten” eller “Stilla natt”. Vill du däremot ha sin hårdrock så extrem det bara går är Black Christmass precis det du behöver.

– Vi har en väldigt stark lineup i år, säger arrangören, bokaren och eldsjälen Olof Wikström på Skrikhult production och fortsätter:

– Det har aldrig varit riktigt slutsålt men det brukar alltid vara bra med folk och väldigt roligt. Särskilt kul är det att jag lyckats få hit Abbath från legendariska Immortal. Sedan kommer Tiamat att spela hela sin platta “Clouds” från 1992 vilket är roligt då bandet numera är mycket mera “Goth” än dödsmetall. Sedan ser jag fram emot Sodom med legendariske Tom Angelripper. De gjorde ju braksuccé här 2014 och då är de självklart välkomna tillbaka hit.

Själva festivalen Black Christmass startade 2014 då Olof och Marduks primus motor Morgan Håkansson, träffades och kom på att de närt samma dröm om en hård festival med bara de bästa banden inom black och Death-metal. Sedan var det bara att börja boka band och nu har man gjort detta till en tradition med en hel del kringaktiviteter som rönt stor uppskattning.

2017 års startfält ser dock urstarkt ut och det fullständiga startfältet ser ut som följer: Abbath, Tiamat, Sodom, The Lurking Fear, Order, Root, Vampire, Tyranex, Throne of Heresy, Disregard, Belphegor, Bölzer, Merciless och Onslaught.

Missa inga nyheter:

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load