Foto: Monica Bergström

Toppbetyg till yrkesutbildning

Utbildningen till byggledare vid Yrkeshögskolan i Norrköping har granskats. Nu står det klart att utbildningen håller mycket hög kvalitet.

Det är Myndigheten för yrkeshögskolan som granskat yrkesutbildningen och den får ett högt betyg. I utvärderingen står bland annat att utbildningen har stark anknytning till arbetslivet och de studerande bedöms få goda förutsättningar för yrket.

– Det är mycket glädjande att se att det är sådan hög kvalitet på utbildningen. Vi välkomnar fler yrkeshögskoleutbildningar till Norrköpings kommun vilket bidrar till tillväxten och näringslivet får ökad tillgång till kompetent personal, säger Tina Mathsson, som är tillförordnad kontorschef på arbetsmarknads- och vuxenutbildningskontoret, i ett pressmeddelande.

Myndigheten har även tittat på antalet utbildningsplatser under sin granskning och man konstaterar att under förra året var knappt hälften av platserna fyllda. Till årets antagning har man därför bjudit in sökande till besök på skolan.

– Det är såklart jätteroligt att vår utbildning håller hög kvalitet. Vi både vill och kan fortfarande ta emot ansökningar, säger Ann-Charlotte Thorén, vd vid östsvenska yrkeshögskolan, i pressmeddelandet.

Missa inga nyheter:

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load