Lotta Källström guidar genom dagen. Foto: Pressbild

Trädgårdslust i helgen

På lördag blir det trädgårdsmässa i Färgaregården som brukligt varje höst och vår. Ett späckat program som innehåller underhållning, biodling och en tipspromenad och mycket mera, är saker man kan ta del av.

Varje vår och höst arrangeras trädgårdsdagar på Färgargården. Där kan man från klockan 10 och fram till 15.00 handla växter, blomsterarrangemang och plantor. Men Trädgårdslust är inte bara blommor. Från gårdsbutiker går det att handla lokalt producerade varor och hantverk. Här finns även aktiviteter för stora och små i vad man valt att kalla “Busfröområdet”.

Välkända Lotta Källström står både för sång och musik tillsammans med Silverstänken. Lotta Källström är även konfrencier och den som lotsar publiken genom dagen som för övrigt, är späckad. Det blir en föreläsning om biodling förr och nu av Göran Pettersson, ordförande i Norrköpingsbiodlarförening.

Man kan bygga sin egen fågelholk och träffa Lina Hedmark från Norrköpings kommun som hjälper till att hitta smultronställen i naturen. Under dagen har även  Färgargårdens friluftsmuseum  öppet. Färgargården är ett levande friluftsmuseum som tar dig tillbaka till 1800-talets mitt. Husen öppnas upp och det färgas i färgeriet. Det blir även en tipspromenad ut med vackra strömmen till Himmelstalundsgymnasiet som under dagen har öppet hus för nyfikna skolungdomar. Barnens eget område kallas “Busfröområdet” och där kan man, rita, grilla marshmallows, hoppa säck, spika spik och klappa djur och mer därtill

Missa inga nyheter:

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load