Gården där det äldre paret mördades. Bild: Andreas Schander

Undersöker mordkoppling till öststaterna

Dubbelmordet utanför Mantorp är unikt i svensk kriminalhistoria. Sättet på vilket offren bragts om livet förekommer dock i forna öststater, som Rumänien och Bulgarien, visar polisiära efterforskningar.

Något rånmord som liknar dubbelmordet utanför Mantorp är svårt att hitta i svensk kriminalhistoria. Brottet är i det närmaste unikt, både avseende tillvägagångssätt (modus) och brutalitet.

Men flera liknande brott har, enligt de förfrågningar svensk polis sänt ut till EU, förövats i forna öststater, som Rumänien och Bulgarien.

– Vi har gjort en förfrågan till hela EU. Och fått fram att det här moduset förekommer särskilt mycket i vissa länder. Det har nämnts bland annat Bulgarien och Rumänien. Det kan innebära att vi riktar in oss och ställer ytterligare frågor till de här länderna när vi får mer spår, säger chefsåklagare Pär Andersson, som leder förundersökningen kring dubbelmordet, till Sveriges Radio P4 Östergötland nu på morgonen.

Trots att polisen ännu inte – en hel månad efter att dubbelmordet förövades – har någon misstänkt, hyser Andersson gott hopp om att lösa brottet.

– Jag känner mig förhoppningsfull. Nu vet vi att det hade gått ett dygn innan mordet upptäcktes. Då är det svårare och tar längre tid. Men tiden talar för oss. Vi får in fler och fler analyser och resultat. Vi kommer förr eller senare att få tag på gärningsmannen eller gärningsmännen, säger Pär Andersson till SR P4 Östergötland.

 

Relaterat material:

https://norrkopingnews.se/1500-personer-ska-masstopsas-i-mordarjakten/

Missa inga nyheter:

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load