Foto: Kolmården

Wildfire hotad – igen

Framtiden för den nya berg- och dalbanan Wildfire på Kolmårdens djurpark är ännu en gång oviss. Orsak: Naturskyddsföreningen tycker att bullret från åkattraktionen stör djurlivet.

Turerna kring Wildfire har varit många. För en tid sedan överklagades åkattraktionens bygglov, sedan man kommit fram till ett det inte stämde överens med kommunens detaljplan för området.

Nu har Norrköpings kommun ändrat i detaljplanen. Den 20:e juni kunde Wildfire öppnas igen, efter att ha varit stängd en tid.

Men nu ser banans framtid oviss ut – igen. Kommunens nya detaljplan har nämligen överklagats till Mark- och miljödomstolen – av Naturskyddsföreningen, som tycker att attraktionen bullrar så mycket att det stör fågellivet i området.

– Vi tycker inte att man har säkerställt för de bullerstörningar som vi anser Wildfire åstadkommer, inte in i själva djurparken utan in i det riksintresse som finns för friluftsliv. Vi tycker också att man måste förtydliga hur trafiksituationen ska lösas, de köer som idag uppkommer på grund av att det kommer många besökare till parken, säger Stefan Arrelid, ordförande för Naturskyddsföreningen i Norrköping till Sveriges Radio P4 Östergötland.

Arrelid tycker även att Wildfires specifika påverkan på berguv och pilgrimsfalk behöver utredas ytterligare. Detta sedan han upptäckt att de uppgifter som finns i kommunens detaljplan, om avstånd till närmaste berguvs- och pilgrimsfalksbon med största sannolikhet är inaktuell.

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load