Vad innebär SMS-lån utan säkerhet?

Ett SMS-lån utan säkerhet är ett lån där du inte behöver sätta någonting i pant, såsom en bil eller ett hus. SMS-lån är de vanligaste lånen utan säkerhet, men även privatlån räknas in som lån utan säkerhet. För ett SMS-lån är det ett maximalt lånebelopp på 50 000 kr som gäller.

Notera även att du i många fall kan ta ett sms lån med betalningsanmärkning. Men du får räkna med att den ränta som gäller blir högre, då kreditorn känner att de tar en större risk när de lånar ut pengar till personer med en betalningsanmärkning.

 

Varför ska man ta ett SMS-lån direkt utan säkerhet?

Det mest fördelaktiga med SMS-lån utan säkerhet är att ingenting kan tas ifrån dig om du inte klarar av att betala tillbaka lånet. Du behöver inte heller uppge någon anledning till varför du vill låna pengar, och utöver det ligger utbetalningstiden bara på mellan 15 minuter och en bankdag.

Den vanligaste utbetalningstiden för ett SMS-lån ligger i regel på några timmar.

 

Snabblån utan säkerhet vs. ett sms lån utan säkerhet?

Ett SMS-lån utan säkerhet är alltid en snabb kredit, men ett snabblån inte nödvändigtvis behöver vara en snabb kredit. Ett snabblån kan i vissa fall vara ett privatlån som långivaren marknadsför som en kredit med en kort utbetalningstid. Snabblån har även ofta en lägre ränta än SMS-lån.

 

4 krav för att bli beviljad ett SMS-lån utan säkerhet

  1. Du måste vara minst 18, men ibland upp till 21 år.
  2. Du måste tjäna pengar, men du måste inte ha en fast anställning.
  3. Du får inte har mer än 6 betalningsanmärkningar.
  4. Skulder från Kronofogden accepteras aldrig, då blir det avslag direkt.

 

4 saker att tänka på innan du tar ett SMS-lån utan säkerhet

  1. Sätt upp en budget, för att säkerställa att du kan betala tillbaka lånet.
  2. Försök hitta ett SMS-lån med så låg effektiv ränta som möjligt.
  3. Om du ansöker om SMS-lån med betalningsanmärkning blir räntan högre. Det är en sanning du bara måste acceptera, då långivaren anser att den tar en större risk när denne lånar ut pengar till personer med betalningsanmärkningar.
  4. Du är aldrig garanterad ett SMS-lån, trots att du uppfyller alla krav som ställs. Det är alltid långivarens ord som är lag, då de alltid har sista ordet gällande vem de lånar ut pengar till.

 

 

Finns det risker med SMS-lån?

Om du inte klarar av att betala tillbaka ditt SMS-lån är det lätt att du hamnar i en skuldfälla. Främst då en hög effektiv ränta på mellan 10 och 40 % tillämpas, men även då det är kostsamt att förlänga återbetalningstiden för ett SMS-lån då den räntesats som gäller höjs än mer.

Om du får svårt att betala tillbaka dina krediter är det en bra idé att besöka sin kommunala budget- och skuldrådgivare, vilket Hallå Konsument förtydligar.

 

Vem tar SMS-lån utan säkerhet?

Det är främst unga mellan 18 och 25 år som tar SMS-lån, och över 50 % av alla som tar SMS-lån har skulder hos Kronofogden. Låneaktörer som beviljar SMS-lån måste vara noggranna innan de beviljar ett nytt SMS-lån, då de vet att personer som tar SMS-lån ofta har en dålig ekonomi.

Det arbetssättet har lett till en lägre skuldsättning, samt att färre personer behöver kontakta Kronofogdens skuldupplysning.

Lämna en kommentar