En biodlare mitt i stan – kan det verkligen stämma? Ja iallafall här i Norrköping!
Det är på en uteservering som ligger mitt i stan som hon odlar bin. Bin är fantastiska djur som är extremt nyttiga för miljön. Utan våra bin skulle världen inte se ut som den gör idag. Frågan är om den ens skulle existera i samma form, för så viktiga är bina.
Det finns en sida på nätet som har all information som man kan tänkas vilja veta kring Biodling. Allt om biodling heter sidan och där finns inte bara frågor och svar, utan även en guide om hur du själv blir biodlare. Och som det verkar så går det till och med att bli biodlare mitt i stan! Det enda som behövs är en uteservering, eller liknande utrymme och lite kunskap i hur man ska gå tillväga. Men allt detta hittar du som sagt var på Allt om biodlings hemsida.
Honung – naturlig sötma
Sötman från honung har inte mindre kalorier än vanligt socker, men däremot är det en naturligare källa till sötman än vad socker är. Detta eftersom att honungen äts som den är, medans socker måste raffineras och genomgår en rad processer för att gå från sockerrör eller sockerbeta till strösocker.
Läs också: Full fart på Vikbovändan.