Full fart på Vikbovändan

Vikbovändan är ett lopp som i år utfördes med stor succe! Deltagarna kan bland annat tävla springandes, på cykel eller på rullskidor. Även barn kan vara med och det finns andra aktiviteter runt om kring, bland annat fiskdamm.

Genom att klicka här så kommer du till ett blogginlägg som är fullt med härliga bilder från Vikbovändan, det finns dessutom en film som en av deltagarna har filmat. Det var 126  som var med och tävlande, varav 29 av dem var barn. Det var den största uppslutningen hittills för Vikbovändan. De som arrangerade Vikbovändan var Frida Södermark och Elmina Saksi. Folk kommer från hela Sverige för att delta och målet är att få ännu fler deltagare i framtida lopp.

 

Öl istället för medalj

En liten rolig sak är att vinnarna inte belönades med medalj, vilket är det vanliga när man tävlar. Istället fick dem en specialbryggd öl från Gisselö Gårdsbryggeri. Ölen hette Persbärs och var populär bland deltagarna. Ville man inte ha en öl så kunde man istället få en strutskorv eller en nötmedwurst. Ett kreativt initiativ som dessutom bidrar till det lokala samhället i och med marknadsföringen som Gisselö Gårdsbryggeri fick.

 

Läs också om bilverkstaden som sålde alkohol.