Manifestation för att stötta åtalade

Ett antal personer från aktivistgruppen Tomma burar står åtalade för stöld och egenmäktigt förfarande. Detta efter att de har släppt ut en lax  från en fiskodling och fyra stycken kalkoner från en farm.

Tomma burar är en aktivistgrupp som arbetar med att fria djuren från sina burar, därav namnet. Men det stora målet är att djur ska sluta användas på det sättet som de gör idag där vi både äter djur och använder dem som till exempel väskor och skor. Tomma burar har tidigare gjort stora kupper där de bland annat har blockerat infarten till ett av Scans slakterier. Trots att gruppen har ett gott syfte så anses det utövas på fel sätt och gruppen har därför fått massiv kritik. Efter att de blockerade infarten till Scans slakteri så fick de bland annat dödshot där folk sa att om de hade kört lastbilen så hade de kört rakt på aktivisterna.

 

Ett 40-tal supportrar

Utanför tingsrätten i Norrköping har det samlats runt 40 personer för att stötta aktivisterna. Det rör sig om ett 40-tal djurrättsaktivister som höll i en stödmanifestation. Främst för att visa sitt stöd till aktivisterna, men också för att visa sitt missnöje om att aktivisterna står åtalade för att bokstavligt talat ha räddat djur från att dö.

 

Andra djur som har kommit till skada är den unga kon som drabbades av frasbrand. Detta var dock inte på grund av det mänskliga faktorn då det orsakas av en bakterie.