Robin Aspegren tog hem segern i longtrack-NM.
Foto: Stefan Pettersson 1 322 var i publiken på NM i longtrack.
Foto: Stefan Pettersson Foto: Stefan Pettersson

Svensk seger i longtrack-NM

Det blev Sverige för hela slanten när Nordiska mästerskapet i longtrack avgjordes på Mantorptravet. Hela finalheatet var svenskt och snabbast av alla var Robin Aspegren.

Det var full fart på Mantorptravet under lördagseftermiddagen när NM i longtrack stod på programmet. Ruggiga farter på drygt 170 kilometer i timmen. Publiken hade också hittat till tävlingen. 1 322 fanns på åskådarplats, men det handlade mer om fart än spänning för de tillresta. Det var inte så värst många omkörningar under tävlingen och förarna var rejält utspridda, framför allt var oftast de två sista i heaten rejält akterseglade.

Men det hettade till i några heat och finalen blev rejält spännande. i varje fall på sista varvet. Anders Mellgren var på väg mot en säker seger, men fick problem med förgasaren och Robin Aspegren närmade sig med hög hastighet och gick om in i sista kurvan för att sedan korsa mållinjen först.

– Fantastiskt kul, men inte helt rättvist. Jag tog mycket på Anders under sista varvet och började förstå att något var fel. Det var en härlig känsla att gå upp i ledningen och ta målflagg först, säger Robin Aspegren.

Tävlingsledaren Peter Jansson var även han nöjd efter tävlingen:

– Jag hade visserligen hoppats på mer publik, men alla runt omkring har slitit stenhårt för att få till det här. Ett fantastiskt jobb. Det här gjorde vi bra.

Anders Mellgren slutade tvåa och Andreas Bergström blev trea i finalen.

Poäng, grundtävling och semifinal: Anders Mellgren, 23, Robin Aspegren, 19, Niklas Klingberg, 17, Andreas Bergström, 15, Sebastian Aldén, 14, Klaus-Peter Gerdemann, 14, Kenneth Borgenhaug, 14, Simo Pulli, 12, Aarni Heikkilä, 12, Anton Rosén, 8, Jakob Nymark, 7, Sören Vedsted, 6, Svein Erik Geitsund, 4, Stein Roar Pedersen, 2, Mikkel Salomonsen, 2.

Missa inga nyheter:

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load