Spektakulara etapper när o ringen avgörs 2019

Norrköping står värd för O-ringen som är ett orienteringsevent. Det är O-Ringen Kolmården, men Norrköping och flera andra närliggande städer kommer att stå värd för de 25 000 besökarna som beräknas komma till eventet under den dryga veckan som eventet sträcker sig.

Det kommer att byggas något som kallas för en ”O-Ringenstad”. Det är på friluftsområdet Himmelstalund som detta kommer att byggas upp. Det är en campingplats som kommer att ge plats åt cirka 10 000 gäster. För resterande 15 000 personer är det privata alternativ eller hotell som gäller, bland annat i Norrköping.

Nyhet: Bunden man räddad vi brand.

 

Tävlingar i naturreservat

De flesta av tävlingarna kommer att utföras i skogar som är klassade som naturreservat. Det är tre etapper som kommer att utföras i Norrköping i Jursla gammelskog, i Kvillinge och även i Ågelsjöbergen. Det är en gemensam arena för dessa etapper och det kommer att vara Yxbacken. Det räknas inte bara att bli ett roligt event utan också en stor ekonomisk vinning för kommunen. Norrköping kommun förväntas omsätta 120 miljoner under denna vecka.

Förutom orientering är crossfit en sport som elever får testa på under specialidrotten.