Bunden man räddad vid brand i hamnen

En man var fastbunden i en industrilokal i Norrköpings hamn. Någon tände eld på byggnaden och lämnade mannen fastbunden. Mannen lyckades ta sig till ett fönster för att slippa undan röken och få luft. Han räddades ur den brinnande lokalen och händelsen rubriceras som ett mordförsök.

SOS fick in ett larm strax efter halv två. Det var personer i närheten av industrilokalen som hade hört smällar och rop på hjälp. De larmade polisen och brandkåren.

 

Andra bränder: Handduksbrand på boende och förbipasserande räddade ridhuset från brand.

 

Mannen lyckades ta sig loss

Mannen, som var fastbunden, lyckades slita sig loss från stället där han satt fast och tog sig till ett fönster som fanns i lokalen. Han gjorde detta för att komma undan röken som hade bildats inne i lokalen, men också i hopp om att tillkalla hjälp. Försöket lyckades och flera personer i omgivningen kontaktade SOS som ryckte ut till platsen.

Det visade sig att lokalen var påtänd på flera olika ställen och att det brann rejält. Mannen fördes ut till säkerhet och fick åka till sjukhuset för vård av luftvägarna då han hade andats in mycket rök innan han tog sig till fönstret. Dådet rubriceras som mordförsök men ingen är misstänkt i dagsläget.

Lämna en kommentar