Joachim Lindström och Filip Ummer har tävlat i Almedalen. Foto: Privat

Fyra Norrköpingsföretag tävlade i Almedalen

Ideal of Sweden var ett av fyra Norrköpingsföretag som deltog i den årliga entreprenörstävlingen i Almedalen.

I Almedalen avgörs varje år tävlingen Serendipity Challenge 2016, en tävling om vilket företag som är Sveriges mest innovativa företag, och företagen från Norrköping håller sig väl framme.

Fyra företag från Norrköping utsågs att vara bland de 50 företag som fick delta i tävlingen om att utses till Årets startupbolag och Årets tillväxtföretag. De fyra företagen var Ideal of Sweden samt tre bolag från Printed Electronic Arena: DP Patterning AB, InviSense AB och Epishine AB.

Ideal of Sweden blev ett av sju företag som kom till final men man kom inte ända fram.

– Vi är väldigt stolta över att vara en av Nordens sju främsta framtidsbolag. Att ha kommit så här långt i den här tävlingen är ytterligare ett kvitto på att vi är på rätt väg. 2017 är ett nyckelår för oss, vi går från en omsättning på 47 miljoner kronor till 150 miljoner och kommer att anställa 20 personer, säger Filip Ummer, head of design och Joachim Lindström, vd på Ideal of Sweden i ett pressmeddelande.

Och från kommunens sida är man också mycket nöjd:

– Att fyra Norrköpingsföretag är med är ett stort kliv framåt. Vår förhoppning är att det här ger ringar på vattnet. Vi ser att tryckt elektronik är ett affärsområde som börjar lyfta på riktigt och etablerat sig på fullaste allvar ute i Europa. Ideal of Swedens framgång är ett otroligt tecken på mod och entreprenörskap på kort tid, säger Pontus Lindblom, näringslivsdirektör, Norrköpings kommun i pressmeddelandet.

 

Serendipity Challenge är en årlig entreprenörstävling öppen för entreprenörsledda och innovativa bolag som är i startup- eller tillväxtfas. Tävlingen avgörs under Almedalsveckan. Närmare 50 bolag deltar under Almedalsveckan och tävlar om utmärkelserna Årets startupbolag och Årets tillväxtföretag.

Missa inga nyheter:

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load