Fyra Norrköpingsföretag tävlade i Almedalen

Almedalen är nog mest känt för sin politiska vecka, men även andra saker händer i Almedalen. Varje år hålls Serendipity Challenge. Det är en tävling där företag tävlar om att vara Sveriges mest innovativa företag i olika kategorier. År 2016 var det fyra företag från Norrköping som var med och tävlade om de olika ärade titlarna. Det är endast 50 företag som får vara med varje år. Så enbart att få vara med i tävlingen är en ära. Att vara i topp 50 när det kommer till att vara mest innovativa, av alla företag som finns i hela Sverige, är väldigt bra.

Nyhet: P vakt lappade utbrända bilar.

 

Årets startupbolag och Årets tillväxtföretag

Bolagen tävlar i olika kategorier. De bolagen från Norrköping som var nominerade tävlade i kategorierna Årets startupbolag och Årets tillväxtföretag. De fyra företagen var: Ideal of Sweden och tre olika bolag från Printed Electronic Arena vilka var DP Patterning AB, InviSense AB och Epishine AB.

Ideal of Sweden tog sig till final, men vann tyvärr inte. Företaget har på senare år blivit extremt stort och använder sig mycket av influencers vid sin marknadsföring.

I ett pressmeddelande säger Filip Ummer, head of design och Joachim Lindström, vd på Ideal of Sweden:  – Vi är väldigt stolta över att vara en av Nordens sju främsta framtidsbolag. Att ha kommit så här långt i den här tävlingen är ytterligare ett kvitto på att vi är på rätt väg. 2017 är ett nyckelår för oss, vi går från en omsättning på 47 miljoner kronor till 150 miljoner och kommer att anställa 20 personer.

 

Andra priser är tillgänglighetspriset.