De får tillgänglighetspriset 2018

Det är Skogslottens ryttarförening som får detta fina pris av kommunen. Föreningen tilldelas Tillgänglighetspriset, ett pris som delas ut varje år. Priset består av ett diplom, och framförallt äran om att vara tillgänglig för alla typer av människor, oavsett funktionshinder eller andra nedsättningar.

Olika typer av tillgänglighet

Det kan handla om att vara tillgänglig på olika sätt. Vissa föreningar och företag arbetar med väldigt fysiska saker och kan därför inte vara fysiskt tillgängliga för alla, men då finns det andra saker som kan göras för att öka tillgängligheten för olika typer av människor. Tre olika aspekter som kommunen kollar på är: Fysisk tillgänglighet, bra bemötande och tillgänglig information och kommunikation.

När det kommer till informationen så handlar det bland annat om att den ska vara tillgängligt för alla med olika typer av förhinder. Till exempel i form av tal för blinda, eller i blindskrift. Men också att det ska finnas på olika språk eller förenklade svenska versioner. När information finns tillgänglig på flera olika sätt så ökar det tillgängligheten för de som inte kan ta till sig information som skrivs ut på klassiskt sätt.

För de företagen som har möjlighet är det även viktigt att arbeta med den fysiska tillgängligheten. En person som till exempel sitter i rullstol ska på något sätt kunna ta sig in i byggnaden. Till exempel bör det inte finnas någon trappa utan en tillhörande ramp, eller höga trösklar.

 

Annat arbete som kommunen gör är i inre hamnen – så många miljoner får kommunen.

Lämna en kommentar