Stor kampanj inför årets influensa

Varje år finns de några sjukdomar som kommer vid ungefär samma tidpunkt. Två av dem är influensan och magsjuka. Dessa två sjukdom är inte roliga att ha. De är lindriga för många, men för vissa kan det leda till vård på sjukhus eller i värsta fall döden. Årets influensa är inte något som vi är vana vid, det är en pandemi. Den heter sars-cov-2 men kallas även för Covid-19 eller Corona.

 

Viruset kom in på äldreboenden

Corona har lett till många dödsfall världen över och i skrivande stund är det cirka 5 600 personer som har dött i Sverige till följd av Covid-19. De personer som är hårdast drabbade av detta virus är de som är äldre, över 70 år. Corona är mycket smittsamt och har tyvärr lyckats att ta sig in på flera äldreboenden där det har spridit sig snabb. Detta är en av de faktorer som har bidragit till det höga dödstalet i Sverige.

Det bästa man kan göra för att skydda sig är att hålla distans och tvätta händerna noga. Man bör även undvika platser där det är mycket folk eftersom att det då är svårt att hålla distansen. Munskydd används världen över men rekommenderas i dagsläget inte av FHM.

 

Läs även: Bauer media tar över reklamradion i Östergötland.

Lämna en kommentar