Handduksbrand på boende

En handduk i ett rum på ett boende i Norrköping började brinna. Det blev en mindre rökutveckling och ett sprinklersystem sattes igång och släckte elden.

Sprinklersystemet utlöstes i ett rum på ett boende. I början var det oklart varför systemet avlöstes och vatten började spruta – för ingen hade sett någon brand eller rök. Rummet evakuerades – både för att komma iväg från vattnet men också ifall det skulle vara någon dold brand som hade kunnat orsaka fara. Räddningstjänsten kom till platsen och konstaterade att det hade brunnit i en handduk. Hur branden i handduken uppkom är fortfarande oklart, men inget brott tros ligga bakom branden.

 

Flertalet bränder

Det har varit många bränder i Norrköping, vissa värre än andra. En av de värsta var den när en man var bunden i en brinnande industrilokal. Den branden klassades som en mordbrand och byggnaden var påtänd på flertalet ställen under tiden som mannen satt bunden. Även en brand vid en ridskola klassades som mordbrand när någon hade tänt på balar som var i anslutning till ridhuset. Civila personer släckte elden och räddade ridskolan och hästarna.

Lämna en kommentar