Erkänner att de stal för tusentals kronor – nekar till brott

Två flickor som är 16 år gamla har ertappats när de stal varor i en affär. Värdet ska ha uppgått till tusentals kronor och flickorna erkände att de stal varorna. Men de nekar till brott och säger att de utförde handlingarna under hot.

Flickorna stal olika varor till ett värde av tusentals kronor. Varorna de tog var bland annat lösögonfransar, kosmetika, underkläder och smycken. De 16-åriga flickorna erkänner att de stal varorna men uppger att det skedde under hot. Enligt flickorna träffade dem några okända personer på stan. Dessa okända personer ska sedan ha tvingat flickorna att stjäla, under hot. Denna förklaringen är dock inget som Norrköpings tingsrätt tror på.

 

Nyhet: Inbrottstjuv flydde på MC.

 

Döms till ungdomsvård och ungdomstjänst

Norrköpings tingsrätt köper inte flickornas förklaring om att de har utfört handlingarna under hot. En av anledningarna är att flickan inte har kunnat ge någon närmare och trovärdig beskrivning kring de personer som ska ha hotat flickorna. Vidare var det varor som flickorna själv ville ha och det är därför mest troligt att dem har tagit varorna på fri vilja. Flickorna dömdes till ungdomsvård och ungdomstjänst för stöld samt ringa stöld.

 

Läs också: Demonstranter fördes bort från SD ledaren.

Lämna en kommentar