Polisens julfest spårade ur totalt

Varje år har poliserna i Linköping en julfest. Men i år spårade festen ur totalt och flera poliser har blivit omplacerade och fallen utreds av polisens avdelning för särskilda utredningar för att kunna säkerställa en säker arbetsmiljö.

Läs också om polisen som släppte lös tjuvar som hade gripits.

 

Tvingades att dricka sprit

Det rör sig om tre specifika händelser som uppgifter har framkommit om. Det är två ofredanden och en misshandel som utredningarna handlar om. Fallen utreds av polisens avdelning för särskilda utredningar. Det rör sig bland annat om att flera poliser tvingade andra kollegor att dricka sprit, fast de inte ville. Det var inte tal om någon liten kommentar som ”ta en drink” utan det var betydligt mer press än så. Men exakt hur det har gått till vill polisen inte lämna några uppgifter om.

Händelserna har resulterat i att flertalet poliser har omplacerats under tiden som utredningarna sker. Detta är för att säkerställa en fungerande arbetsplats.

Några andra personer i tjänst som också spårade ur när de drack för mycket var kvinnorna på migrationsverket som söp sig fulla och började bråka och slåss.

Lämna en kommentar