Hårda tider väntar länets tjuvfiskare

Det är alldeles för många som tjuvfiskar i Vättern och sedan säljer fisken svart. Men i år lever dessa personer farligt. De olika länsstyrelserna som finns i städerna runt sjön och Skatteverket har gått samman för att sätta stopp för tjuvfisket.

Det är inte svårt  att ge sig ut i en båt och fiska eller lägga nät. Det finns väldigt få kontrollanter, vilket resulterar i att tjuvfisket blir vanligare och vanligare. Men nu tas det krafttag mot detta olagliga fiskande. Länsstyrelsen kommer att ha bättre koll på själva fiskedelen och Skatteverket kommer att ta tag i de personer som sedan säljer fisken. Den försäljningen sker svart och är därför olaglig.

 

Läs även: Jätteplaner för Marviken – vill bygga en skärgårdsstad.

 

Hjälp till som privatperson

I många fall vill man hjälpa till som privatperson. Men att veta vilka båtar som får eller inte får fiska kan vara svårt. Men däremot är det lätt att veta om man handlar fisken svart eller inte. Så det bästa man kan göra som privatperson för att få stopp på tjuvfiskarna är att inte handla fisk av dem. Det är den bästa metoden, för utan kunder kommer de inte att fortsätta fiska.

 

Läs också: Stor kampanj inför årets influensa.

Lämna en kommentar