Fransen spaning 2018 skärmtiden ger svar om slime

Vad googlade vi svenskar på som mest under 2018? Helt oväntat så var faktiskt en väldigt vanlig googling om slime. Slime har alltid varit populärt för barn, men så populärt som det var under 2018 har det nog aldrig varit, bortsett från när det lanserades.

Men faktum är att det inte bara var vanliga googlingar kring slime som gjordes. Det som googlades var hur man gör eget slime. Tidigare gick man till leksaksbutiken och köpte slime, men 2018 kom en trend om att man skulle göra sitt egna slime.

 

Så gör du hemmagjort slime

Slime av potatismjöl

Häll i tre deciliter vatten i en kastrull och tillsätt 3,5 matskedar potatismjöl. Valfritt: Häll i valfri karamellfärg och rör om. Koka upp tills det tjocknar och se till att röra om hela tiden. När slimet har tjocknat är det klart och det är bara att flytta över till valfri burk och låta det svalna innan du kan använda det.

Slime av lim och raklödder

Blanda lika delar av lim och raklödder i en skål. Tillsätt lite hudkräm och blanda runt allt. Du väljer själv hur mycket du vill ha i beroende på konsistens. Har du linsvätska hemma kan du ha i några droppar av det. Droppa i linsvätska i smeten tills slimet släpper från skålen. Vill du ha färgat slime är det enklaste sättet att tillsätta karamellfärg.

 

Läs också: Kvinnor söp sig fulla på migrationsverket och började slåss.

Lämna en kommentar