Information gick inte fram – barn med diabetes hamnade på intensiven

En BVC skötare misstänkte att ett litet barn som var på besök på mottagningen hade diabetes typ ett. BVC skötaren berättade detta för föräldrarna och bad familjen att ta kontakt med vården. Men en kommunikationsmiss verkar ha uppstått och familjen kontaktade aldrig vården för att få hjälp. Därefter blev barnet så allvarligt sjukt att det fick lov att vårdas på intensiven.

 

Ett annat barn som fick besöka sjukhuset var flickan som blev påkörd utanför polishuset.

 

Specificerade att vården skulle ske snabbt

BVC skötaren sa till föräldrarna att söka vård – snabbt. Detta eftersom att diabetes kan vara farligt, och BVC skötaren misstänkte att just denna diabetes var i ett farligt skede. Men på något sätt så verkar det som att informationen inte gick fram till föräldrarna. Om det rör sig om att de inte förstod eller om de trodde att BVC skötaren skulle kontakta vården är något oklart. Men föräldrarna sökte aldrig någon vård och läget försämrades för det lilla barnen. Tillslut var det så pass illa att barnet fick lov att åka in till sjukhuset för att vårdas på intensiven.

Detta var inte en brist inom diabetesvården, utan den vanliga vården, men det finns även brister inom diabetesvården. Detta är något som News har rapporterat om tidigare, bland annat i samband med att en man med diabetes fick sin tå amputerad för att han fick fel sårvård.

Lämna en kommentar