Vinnare! Foto: Fanny Sundin/Pressbild Norrköpings kommun

Prisregn över Norrköpings unga företagare

I går kväll regnade det priser över Norrköpings unga företagare. Det var årets Unga entreprenörsgala och det var fest.

Under tisdagskvällen var det dags för Unga entreprenörsgalan i Norrköping. Under galan delades pris ut till företag och företagare i fyra kategorier: Årets Unga Företag, Årets Unga Nykomling, Årets Unga Ambassadör och Årets Unga Let’s Create Norrköping.

Entreprenörsgalan arrangeras varje år för att uppmärksamma och lyfta unga entreprenörer i Norrköpings kommun och huvudarrangör är kommunens näringslivsavdelning.

Priset som Årets Unga Företagare gick till Filip Ummer och Joachim Lindström som grundat och driver Ideal of Sweden. De fick priset för andra året i rad.

– Det är ett pris som organisationen Företagarna ligger bakom och som delas ut i hela landet. Att få priset innebär att man går till riksfinal och den är i oktober, säger Pontus Lindblom, näringslivsdirektör i Norrköpings kommun.

Priset som Årets Unga Ambassadör gick till Christoffer Sjögren som grundat företaget Städarna. Han får priset i egenskap av företagare.

“Jag blev så otroligt överraskad att bli utnämnd till Årets unga Ambassadör av Norrköpings Kommun”, skriver Christoffer Sjögren i en kommentar på sin facebooksida.

Priset till Årets Unga Nykomling gick till Emelie Rengart som driver företaget eRaey.

– Hon är en ung entreprenör som jobbar väldigt mycket ed produktutveckling. Hon har tidigare i år fått SKAPA-priset från Almi, ett pris för unga innovatörer. Och hon har precis fått patent på ett giftfritt, ätbart lim som man kan använda i matlagning och till exempel till pepparkakshus, säger Pontus Lindblom.

Det nyaste priset – Årets Unga Let’s Create Norrköping – instiftades i år och ska gå till ett ungt socialt företag. I år tilldelades priset Gustav Gyllensten för sitt arbete med Arbetsfabriken.

– Gustav jobbar med bemanning. Han driver Arbetsfabriken som framförallt tar hand om människor i utanförskap, utbildar dem och hyr ut dem genom bemanningsföretaget, säger Pontus Lindblom, som var den som initierade priset.