Köparens jätteplaner för Marviken – vill bygga en skärgardsstad

Skärgårdsstäder är något av det vackraste och mysigaste som Sverige har att erbjuda. Det tycker även köparen av Marviken som nu vill förvandla det gamla kraftverket till en skärgårdsstad.

Marviken är ett gammalt kraftverk. Men nu ska all olja väck och planen är att förvandla det till en skärgårdsstad med bevarad natur och moderna byggnader. Bakom arkitekturen för den nya planeringen står Lloyds Arkitektkontor och det är Göteborgsföretaget Synthesis real estate som har köpt marken.

 

Mer än 500 bostäder

Planerna för den nya skärgårdsstaden är storslagna. Tanken är att det ska byggas 500 – 600 nya bostäder intill vattnet. Något som kommer bli unikt i denna skärgårdsstad är att kraftverksbyggnaden ska stå kvar. Staden kommer att byggas runt byggnaden och den kommer vara ett unikt inslag i staden, som i övrigt kommer att vara modern. Tanken är att det ska vara kvar mycket natur och grönska. Naturen tillsammans med vattnet kommer att ge staden av känsla av att vara väldigt naturskön, trots alla bostäder som byggs upp.

Summan för köpet är ännu inte offentliggjord men Vattenfall hade svårt att få kraftverket sålt så det kan vara så att Synthesis real estate fick till en bra deal.

 

Läs mer om skärgården: Upphittat – en 300 år gammal snusdosa med snus i.

Lämna en kommentar