Känslosam uppsättning på Kvartersteatern – vi är helt slut efteråt

Kvartersteatern har just nu en uppsättning som är väldigt känslosam. Det medför att skådespelarna efter en avslutat uppvisning är helt slut.

Starka känslor är något som kan vara påfrestande, och det gäller inte bara riktiga känslor utan även känslor som man framkallar. Att vara skådespelare och agera på scenen är inte så lätt som man kan tänka sig. Det är mycket mer än att bara komma ihåg replikerna. Som skådespelare måste man kunna framkalla känslor hos sig själv, som man sedan agerar ut på ett trovärdigt sätt. Utan känslor blir det ingen bra teater. Just nu har Kvartersteatern en väldigt känslosam uppsättning, och det medför att skådespelarna är helt slut när framträdandet är klart.

 

Slappnar av och blir slut

Det är först när framträdandet är klart och skådespelarna kan slappna av som vågen av trötthet slår över dem. Under tiden de är på scenen är det en annan sak. De är mitt i arbetet och har inte tid att känna av i kroppen, mer än de känslorna som de försöker förmedla till publiken. Men efteråt när allt är klart och de sätter sig ner sköljs de av en våg av trötthet. Men det är bara att samla krafttag inför nästa uppsättning.

 

Läs också: En rekordstor premiärskörd av musslor.

Lämna en kommentar