Rådigt ingripande vid brand på ridskola i Norrköping

Det brann utanför en ridskola men tack vare några personer som passerade och uppmärksammade branden kunde den släckas snabbt. Branden utanför ridskolan rubriceras som mordbrand.

Det var ensilagebalar som brann. Dessa balar var placerade nära ridstallet och det var uppenbart att det var någon, eller några, som hade tänt på balarna. Det finns ingen annan naturlig möjlighet för balarna att börja brinna. En annan brand i Norrköping var en villabrand som startade i en badtunna. Denna branden var dock inte anlagd.

 

Privatpersoner släckte med brandsläckare

Branden upptäcktes av några privatpersoner som passerade platsen. De gjorde en hjälteinsats och började släckningsarbetet med egna brandsläckare. De sprang med brandsläckare genom hagarna och fick bukt på branden. När brandkåren kom till platsen så var det bara glöd kvar. Om personerna som passerade inte hade upptäckt branden, påbörjat släckningsarbete och tillkallat brandkåren så hade branden med stor sannolikhet kunnat sprida sig till ridskolan. Det är pågrund av att branden i balarna hade kunnat sprida sig till ridskolan som branden rubriceras som mordbrand.

 

Det har även kommit in andra rapporter om en dödlig brand på Vikbolandet.

Lämna en kommentar