”Vi vill passa på att tacka alla läsare och annonsörer för ett fantastiskt engagemang under de nära två år News har funnits,” säger Mats Ottosson.

Dystra beskedet: News läggs ner

Norrköping News läggs ner. Det beskedet har ägarna lämnat till personalen. Därmed mister Norrköping sin uppstickare på mediemarknaden.

I början av december varslades samtliga anställda på Linköping News och Norrköping News om uppsägning och jakten på fler finansiärer i medieprojektet inleddes. Detta har inte lett till några resultat.

– Tyvärr är det så, säger Mats Ottosson, vd och ansvarig utgivare. Vi behövde vara fler för att driva projektet och satsa för framtiden. Nu lyckades vi inte med det och det är mycket tråkigt för personalen, läsare och annonsörer.

Dyrt med satsningar

Norrköping News startades i april 2017 och blev snabbt populär bland läsarna. Under hösten 2018 har trafiktillströmningen varit stor – men samtidigt kostar det mycket att starta nya medier i den tuffa tid branschen upplever.

– Det är en historisk och allvarlig kris där även de största mediehusen gungar. På sikt är mediernas utsatta läge ett hot mot demokratin men det verkar politikerna blunda för. För satsningar som News, som är till för de breda folklagren, finns ingen hjälp att få, säger Mats Ottosson.

– Däremot håller staten tynande printtidningar under armarna. Det kan man ha åsikter om.

Duktiga medarbetare

Nyhetsuppdateringarna på sajten upphör den här veckan och fem anställda är uppsagda.

– Det är så klart väldigt tråkigt. Men det är duktiga människor som arbetsmarknaden borde skrika efter, säger Mats Ottosson.

– Vi vill passa på att tacka alla läsare och annonsörer för ett fantastiskt engagemang under de nära två år News har funnits.