Nu vill försvaret flyga från Bråvalla igen

Flottlinjen vill återvända till Bråvalla och utföra maximalt 500 flygningar från det gamla fältet. Det är tydligt i en ansökan som är gjord av Helikopterflottiljen vid Malmen.

De övningar som Flottlinjen vill ska utföras på det gamla fältet Bråvalla är övningar som berör att släcka bränder. Det rör sig om brandbalja, vilket är en typ av släckning från helikoptrar där man hämtar vatten för att sedan släppa ner det på elden från helikoptern. Det är ett effektivt sätt att släcka bränder på, men för att det ska kunna användas så krävs det utbildning och övning.

 

Nyhet: Bunden man räddad vid brand i hamnen.

 

Behöver tillgång till flygfältet

Detta handlar om en samhällsfråga och förslaget borde genomföras eftersom att det kan rädda Sverige från en katastrof. Tidigare somrar har bränder härjat i Sverige på grund av hetta och torka. Sverige fick då undsättning från andra länder men hade kunnat klara sig bättre med fler utbildade inom att använda en brandbalja.

 

Förutom skogsbränder runt om i Sverige är det ett antal bränder som har skett i Norrköping. Bland annat en villabrand som startade i en badtunna och en mordbrand utanför en ridskola, som släcktes av privatpersoner som upptäckte branden.

Lämna en kommentar